“Een vergadering voorzitten, hoe doe ik dat?” “Wat moet ik doen om een bezoeker goed te woord te staan?” “Voor een groep spreken vind ik doodeng! Hoe krijg ik dat toch voor elkaar?”
Hebben uw vrijwilligers dergelijke vragen? Social Consultancy zorgt voor coaching-op-maat.

Duwtje in goede richting
Vrijwilligers hebben vaak wat extra steun of een duwtje nodig om hun taak goed te kunnen uitvoeren. Of het nu gaat om het voeren van een slechtnieuwsgesprek, het maken van een flyer of het uitspreken van een welkomstwoord voor een groep.
De coaching bestaat uit stimuleren, uitdagen en voortdurend positief bekrachtigen in een veilige sfeer, afgestemd op en met aandacht voor de persoon. De vrijwilligers worden voortdurend uitgenodigd om stappen te zetten in hun ontwikkeling. Dit gebeurt op basis van doelen die periodiek gezamenlijk worden geformuleerd, geëvalueerd en bijgesteld (plan, do, check, act).

“Bij mijn vrijwilligerswerk krijg ik coaching van Lei. Zij kan goed luisteren, stimuleert om zelf tot oplossingen te komen en draagt indien nodig op een goede manier haar kennis over. Hierdoor kan ik beter inschatten hoe ik het beste kan omgaan met de vrijwilligers die ik begeleid.”
Ingeborg de Wolff, clusterleider activiteiten Maximina
Twee vrouwen binnen Maximina wilden leren voor een groep te spreken. Zij hebben Nederlands niet als eerste taal. Deze vrouwen heb ik steeds meer taken laten uitvoeren binnen het centrum, ze waren aanvankelijk alleen deelnemer van taallessen. Beiden praten ze nu voor een groep. De een laatst voor Commissaris van de Koning Bovens tijdens zijn bezoek aan Maximina; de ander heeft in het ECI op het podium gestaan voor minister Jet Bussemaker.
Dan ben ik zó trots en krijg ik tranen in m’n ogen! Als je een bijdrage kunt leveren aan iets wat mensen willen. Door te duwen en de hand vast te houden.”
Lei Janssens over twee Marokkaanse vrouwen die zij coachte
“Ik vind het geweldig dat ik je ken, je bent duidelijk, geïnteresseerd, geduldig en plezierig om mee te werken.”
Een vrijwilligster