“We zitten met een teruglopend ledenaantal: hoe keren we het tij?” “Hoe richten we onze vrijwilligersorganisatie in?” “Hoe zetten we een project op?” “Hoe maken we onze gemeente dementievriendelijk?” Bij deze en andere vragen geeft Social Consultancy u een passend advies.

Vrijwilligersorganisaties
Een vrijwilligersorganisatie heeft te maken met een groot aantal inhoudelijke en organisatorische vraagstukken. Van algemene koers tot praktische organisatie-inrichting, u krijgt toegesneden adviezen of voorstellen over bijvoorbeeld:

  • het vertalen van maatschappelijke ontwikkelingen naar mogelijkheden voor uw organisatie;
  • de beste manier om uw organisatie te positioneren en te profileren in de omgeving;
  • het inrichten en besturen van uw organisatie;
  • het aansturen van vrijwilligers.

Dementievriendelijke gemeente
Van 2015 tot 2019 was Lei Janssens projectleider van ‘Dementievriendelijk Roermond’. Gemeente Roermond is voorloper in het omgaan met dementie op een ondersteunende manier. Het project won in 2018 een prestigieuze prijs.
Een gemeente die dementievriendelijk wil worden, loopt tegen allerlei inhoudelijke en praktische vragen aan. Antwoorden hierop zijn deels te vinden in het Roermondse model. Maar voor advies-op-maat kunt u het beste Lei Janssens inschakelen. Door haar jarenlange projectleiding is zij expert op dit gebied.

“Onlangs hebben wij, het bestuur van ’t Paradies, stilgestaan bij onze visie en (de invulling van onze) beleidsdoelstellingen. Zijn onze doelstellingen en ons aanbod nog actueel? Hoe gaan wij de behoeften van onze (potentiële) bezoekers inventariseren en vertalen naar de praktijk? Uiteraard onder het genot van een kop koffie, or… what else! We kijken terug op een waardevolle dag, genoeg stilgestaan: ready, set, go! Met dank aan de begeleiding van Lei Janssens van Social Consultancy.”
Natacha van Bilzen, secretaris ’t Paradies
“Als projectleider leverde Social Consultancy in de persoon van Lei Janssens een grote bijdrage aan het succes van Dementievriendelijk Roermond. Bevlogenheid, daadkracht, openheid en eerlijkheid, maar ook humor en aandacht voor elkaar maken dat werken met Lei niet voelt als werken, terwijl er wel bergen worden verzet en de beoogde resultaten worden behaald. Zowel professionals als vrijwilligers zijn alleen maar vol lof over Lei.”
Marianne Smitsmans- Burhenne, wethouder voor  maatschappelijke zorg, volksgezondheid, communicatie en burgerparticipatie Gemeente Roermond
“Lei is sinds januari 2013 agogisch ondersteuner van bestuur en vrijwilligers van Maximina in Roermond. Ik werd daar in januari 2014 voorzitter. Ik ben onder de indruk van de heldere visie van Lei op haar taken en op de rol van het centrum als geheel. Zij heeft in grote mate de ontwikkeling van de organisatiestructuur ondersteund door mee te denken over visie en doelstelling van het centrum, en vooral door de vrijwilligers die een grotere rol kregen in de nieuwe structuur zó te ondersteunen dat zij hun rol goed aankunnen. Zij bejegent de vrijwilligers empathisch en met veel respect, laat ze in hun waarde, en weet ze vanuit haar kennis en ervaring zodanig te ondersteunen dat de vrijwilligers gemotiveerd en enthousiast hun taken steeds professioneler kunnen uitvoeren.
Zelf ervaar ik Lei als een erg prettig persoon om mee samen te werken, waarbij zij ook een uitstekend klankbord is bij het uitproberen van nieuwe ideeën.”
Liesbeth van Soest, voorzitter Maximina